Harga Public Dinar (Live)

(Harga Semasa Gold Dinar)



Hubung kami:
Tok peraih Emas (013.6408906)

Wednesday, 31 May 2017

Trend Harga GAP April 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


APRIL 2017

1 April 2017 = RM191/g↔
2 April 2017 = RM191/g↔
3 April 2017 = RM191/g↔
4 April 2017 = RM192/g⬆
5 April 2017 = RM192/g↔
6 April 2017 = RM191/g⬇
7 April 2017 = RM192/g⬆
8 April 2017 = RM194/g⬆
9 April 2017 = RM192/g⬇
10 April 2017 = RM192/g↔
11 April 2017 = RM192/g↔
12 April 2017 = RM195/g⬆
13 April 2017 = RM196/g⬆
14 April 2017 = RM197/g⬆
15 April 2017 = RM196/g⬇
16 April 2017 = RM196/g↔
17 April 2017 = RM196/g↔
18 April 2017 = RM197/g⬆
19 April 2017 = RM197/g↔
20 April 2017 = RM195/g⬇
21 April 2017 = RM195/g↔
22 April 2017 = RM196/g⬆
23 April 2017 = RM196/g↔
24 April 2017 = RM196/g↔
25 April 2017 = RM194/g⬇
26 April 2017 = RM193/g⬇
27 April 2017 = RM192/g⬇
28 April 2017 = RM192/g↔
29 April 2017 = RM192/g↔
30 April 2017 = RM193/g⬆

Berminat, terus contact saya.


 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------



#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Trend Harga GAP March 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


MARCH 2017

1 March 2017 = RM193/g⬇
2 March 2017 = RM192/g⬇
3 March 2017 = RM191/g⬇
4 March 2017 = RM189/g⬇
5 March 2017 = RM190/g⬆
6 March 2017 = RM190/g↔
7 March 2017 = RM189/g⬇
8 March 2017 = RM188/g⬇
9 March 2017 = RM186/g⬇
10 March 2017 = RM186/g↔
11 March 2017 = RM186/g↔
12 March 2017 = RM186/g↔
13 March 2017 = RM186/g↔
14 March 2017 = RM186/g↔
15 March 2017 = RM186/g↔
16 March 2017 = RM186/g↔
17 March 2017 = RM190/g⬆
18 March 2017 = RM190/g↔
19 March 2017 = RM190/g↔
20 March 2017 = RM190/g↔
21 March 2017 = RM191/g⬆
22 March 2017 = RM192/g⬆
23 March 2017 = RM192/g↔
24 March 2017 = RM192/g↔
25 March 2017 = RM192/g↔
26 March 2017 = RM192/g↔
27 March 2017 = RM191/g⬇
28 March 2017 = RM192/g⬆
29 March 2017 = RM192/g↔
30 March 2017 = RM192/g↔
31 March 2017 = RM191/g⬇

Berminat, terus contact saya.

 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------


#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Trend Harga GAP Feb 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9


Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉


FEBRUARI 2017

1 Feb 2017 = RM188/g ⬆
2 Feb 2017 = RM186/g ⬇
3 Feb 2017 = RM189/g ⬆
4 Feb 2017 = RM189/g ↔
5 Feb 2017 = RM189/g↔
6 Feb 2017 = RM189/g↔
7 Feb 2017 = RM190/g⬆
8 Feb 2017 = RM191/g⬆
9 Feb 2017 = RM191/g↔
10 Feb 2017 = RM190/g⬇
11 Feb 2017 = RM190/g↔
12 Feb 2017 = RM190/g↔
13Feb 2017 = RM190/g↔
14 Feb 2017 = RM189/g⬇
15 Feb 2017 = RM189/g↔
16 Feb 2017 = RM189/g↔
17 Feb 2017 = RM191/g⬆
18 Feb 2017 = RM191/g↔
19 Feb 2017 = RM191/g↔
20 Feb 2017 = RM191/g↔
21 Feb 2017 = RM191/g↔
22 Feb 2017 = RM191/g↔
23 Feb 2017 = RM190/g⬇
24 Feb 2017 = RM192/g⬆
25 Feb 2017 = RM193/g⬆
26 Feb 2017 = RM194/g⬆
27 Feb 2017 = RM194/g↔
28 Feb 2017 = RM194/g↔

Berminat, terus contact saya.

 ----------------------------------------------

Mohd Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------


#SebulanSegramJadilah

#SetahunDapatDuaBelasGram

#BertahunTahunDapatBergramGram


JOM SIMPAN EMAS & Selamat Berpuasa

Wednesday, 26 April 2017

Kalau kurang displin menyimpan cuba displinkan diri Simpan emas dengan GAP


Public Gold ada kaedah pembelian emas secara Easy Payment Purchase (EPP).


​Secara mudahnya, ia pembelian emas ansuran yang patuh syariah. (akad qabd berlaku ketika ambil emas di branch bukan ketika transfer duit bulan-bulan).

Boleh rujuk certification of shariah products EPP disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisor.

Kaedah EPP ni bermanfaat bagi sesiapa nak DISIPLINKAN DIRI menyimpan emas.

Kaedah tu untuk PAKSA diri sendiri bayar emas yang kita book tu setiap bulan.

Lepas habis bayar ansuran selama 4 bulan atau 10 bulan, baru dapat emas.

Terbaik untuk yang susah disiplin menyimpan melalui kaedah GAP.

Sbb kalau guna kaedah GAP kita tak dipaksa untuk disilplin. Tapi kaedah EPP kita dipaksa.

Kadang-kadang orang mudah untuk bayar hutang tapi susah utk buat simpanan. Kan?

Ia juga seolah-olah beli emas pada masa depan dengan harga hari ini.

PUBLIC GOLD SESUAI UTK SEMUA LAPISAN UMUR DAN SEMUA GOLONGAN.

Pilih saja kaedah yg sesuai untuk kita. Yang penting buat simpanan emas fizikal ya.

----------------------------------------------
Mohd Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Wednesday, 1 February 2017

Motivasi 1 gram 1 bulan

1. Kalau sudah kahwin, berpakat dengan suami atau isteri dalam RM100
seorang untuk beli emas 1 gram. Kalau lebih lagi bagus.

2. Rencana masa depan anak-anak dari sekarang. Simpan emas untuk
mereka dari sekarang. Nanti tidak perlu lagi buat pinjam PTPTN pada
akan datang.

3. Yang ada bisnes kecil-kecilan jual tudung, jual produk makanan
kesihatan, bisnes online untung dari berniaga cepat-cepat beli emas.
Nampak sikit mana hala tuju duit dari untung bisnes kita.

4. Yang selalu buat overtime lagi la boleh tukar hasil overtime kepada
emas. Nampak la sikit mana hasilnya suku sembam kita. Apa guna buat
kerja lebih masa kalau duit asyik habis je.

5. Kita yang dah biasa simpan duit sangat mudah cucuk mesin atm bila
keluar. Apa kata tukar bentuk simpanan kepada emas pulak. Pasti terasa
sayang nak guna atau pajak jika tak terdesak. Emas selamat, duit pun
selamat tidak dibelanjakan.

6. Pelaburan emas bukan untuk jadikan kita cepat kaya, ianya pelaburan
untuk jaminan masa depan kita.

Letakkan azam dalam diri untuk mulakan simpanan emas setiap bulan.
Lebih baik kecil nilainya daripada tiada langsung.


Whatsapp: 0136408906
PG Dealer Zam

Thursday, 26 January 2017

LANGKAH REGISTER GAP



Untuk membeli mengikut kaedah GAP, anda boleh ikut langkah ni:

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM186

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga akan disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)

2) Whatsapp & email Maklumat


​Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (No Hp PG bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353  MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip byrn tu supaya utk PG sahkan byrn. Slip bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)

KALAU TAK PAKAI WHATSAPP

Emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat

ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkan saya follow up PG (jika perlu)

3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dh dpt email dan PG CODE dr PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement tu, boleh follow up dgn PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c & bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)

Wednesday, 25 January 2017

LANGKAH REGISTER GAP

Untuk beli mengikut kaedah GAP, ikut langkah ni:

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di
www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM186

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)

2) Whatsapp & email Maklumat

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (no Hp PG bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353 MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip byrn tu supaya utk PG sahkan byrn. Slip
bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)

KALAU TAK PAKAI WHATSAPP

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat

ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkn sy follow up PG (jika perlu)

3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dh dpt email dan PG CODE dr PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement tu, boleh follow up dgn PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c &
bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Contact Form

Nama Anda *
Alamat Email Anda *
No Handphone Anda *
Perkara *
Mesej Anda
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[Refresh Image] [What's This?]